Back to Beach (competitieve spelers)

Pre-season Training

Re-activatie beachvolleybal technieken

Playbook (teamgerichte taktiekkeuzes)

Advanced basics (nieuwe inzichten)

 

Concept

 

Het beachvolleybalseizoen komt er terug aan! De Pollepel Beachclub organiseert een ‘Back to Beach’ training waar de (ingeslapen) beachvolleybal technieken terug worden geactiveerd, en waar elke training specifieke tactische/technische aspecten van onze prachtige sport aan bod komen. We bieden ook enkele nieuwe inzichten aan die jullie als team kunnen uitproberen, waarna je tijdens het speelmoment de haalbaarheid en geschiktheid van de aangeleerde materie op de proef kunt stellen.

Elke training wordt tijdens het eerste uur een aspect van het spel in detail aangepakt, en krijg je de kans om tijdens het 2e uur deze aspecten toe te passen in spelvormen. Eventueel doorspelen na de training is zeker mogelijk.

Onderwerpen / Training

Training 1: Set/Offense

1e uur: Bij elke set in staat te zijn om zowel dia als straat aan te vallen door approach te bekijken + shot re-activatie. Set opties bekijken vanuit positie passing en players preferences.

2e uur: Toepassen in KOTC-style of setjes (afhankelijk van beschikbare terreinen en teams)

 

Training 2:  Block/Defense

1e uur: Block/Run re-activatie + experimenteren met optionele tactieken. Nadenken over het aanpassen van je block/defense tactiek aan je eigen kwaliteiten/voorkeuren, en aan elk type van tegenstander.

2e uur: Toepassen in KOTC-style of sets (afhankelijk van beschikbare terreinen en teams)

 

Training 3: Service/Receive

1e uur: Uitwerken van een gamma aan services die bij het teamprofiel passen, gevolg van set na receptieresultaat. Receptietargets aangepast aan favoriete settingsresultaten

2e uur: toepassen in KOTC-style of sets (afhankelijk van beschikbare terreinen en teams)

 

Training 4: Team tactics

Basisprincipe: Vorige 3 trainingen omvormen tot een ‘playbook’ specifiek aangepast aan de kwaliteiten en werkpunten van het team. Dit gedurende de volledige training, in KOTC-style of setjes.