TV-kidstennis principe

De opleiding is opgedeeld in vaardigheidsniveaus die telkens een andere kleur hebben. Kinderen leren stap voor stap tennissen op een aangepast terrein met een ander type bal. Aan de hand van testjes en diploma’s kunnen ook de ouders de tennisevolutie van hun kind volgen.

Tennisschool Kinderen - Tennisclub De Pollepel Duffel - VTV principe

WIT 2014 – 2015

Het werken met kleuters vergt een specifieke aanpak. Kleuters hebben vaak angst voor het onbekende en zullen soms over de streep moeten getrokken worden om mee te doen. Daarom stellen wij voor om te starten in WIT. Wit is dé voorbereidende stap op het kidstennis. Wit stimuleert de algemene motorische vorming van het kind. Een goede motorische vorming is de basis voor een goede coördinatie, het startpunt voor het aanleren van de verschillende technieken.

Maximum 6 kinderen per  leraar

BLAUW 2013-2014

Blauw is de eerste stap waarbij de kinderen “echt” leren tennissen. Het terrein en de materiaal grootte worden aangepast aan de leeftijd van het kind. De technieken zijn in blauw nog zeer eenvoudig en vormen de basis waarop in de volgende kleuren kan worden verder gewerkt.

De bal tikken, contactpunt en korte uitzwaai zijn cruciaal in blauw, maar het keyword blijft LUKKEN. LUKKEN = FUN.

In blauw wordt er met een moussebal gewerkt.

Maximum 4 kinderen per  leraar.

ROOD 2011-2012

In rood is de speler in staat een eenvoudige balwisseling te spelen op een klein terrein. In rood wordt het terrein groter met als gevolg dat de slagbeweging ook ruimer zal worden.

De verschillende slagen worden technisch verder uitgewerkt maar LUKKEN staat nog steeds centraal.

In rood wordt er met een moussebal of softbal gewerkt.

Maximum 4 kinderen per leraar

ORANJE 2010-2011

In oranje wordt het terrein nogmaals groter. Het verlengen van het terrein zorgt voor een belangrijke aanpassing in de slagbeweging. Deze zal sneller en soepeler worden.

Vanaf deze fase zal tactiek ook een belangrijk accent vormen.  Het heeft alles te maken met beslissingen nemen en de juiste keuzes maken. Tactiek is de manier om een wedstrijd te winnen. Kortom, de kinderen zijn hierna klaar voor het grote werk.

In oranje wordt er met een softbal gewerkt.

Maximum 4 spelers  per leraar.

GROEN 2007-2008-2009

In groen gebeurt de stap naar het 21m- terrein. De speler beschikt na oranje over de technische basis om op een groot terrein te spelen. De speler zal zich opnieuw moeten aanpassen. Zijn technieken verder bijschaven en zijn tactische mogelijkheden verder uitbreiden.

In groen wordt er met een overgangsbal gewerkt.

Maximum 4 spelers  per leraar.